понеделник, 4 март 2024

ГАЛЕРИЈА

Вевчански карневал

Без традиционалното василичарско оро, со едно минутно молчење во центарот на Вевчани, вевчанци ја одржаа скоро 15 вековната традиција на познатиот Вевански карневал, кој годинава го откажа забавниот дел поради трагедијата во која животот го загуби 19 годишниот син на поранешниот пратеник, Крсто Мукоски.
Фото:
Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Автопатот Кичево – Охрид пак со нов термин, свлечиштата го продолжуваат рокот

НАЈНОВИ ВЕСТИ