понеделник, 27 мај 2024

ГАЛЕРИЈА

Отворен е Саемот на книгата

Под слоганот „Приказна се чита“ отворено е годинешното издание на Саемот на книга во Арената Борис Трајковски во Скопје. Како и претходните години присутни се речиси сите издавачи и автори од Македонија кои ги претставвуваат своите дела пред посетителите, а Саемот е надополнет и со повеќе издавачи од регионот, од Србија, Турција, Албанија, Косово и од други земји. Се организираат и средби со авторите, има и попусти за книгите, планирана е и програма за деца и млади.
Фото:
Фото: Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Статуафест во центарот на Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ