петок, 1 март 2024

ГАЛЕРИЈА

Тумба Маџари – неолитско село на отворено крај Скопје

Деновиве заврши првата фаза од проектот „Тековна заштита и популаризација на археолошкиот локалитет Тумба Маџари и музејот на отворено Неолитско село во Скопје”, како дел од годишната програма на Археолошкиот музеј во Скопје за 2023, финансиран од Министерството за култура. Археолозите ги повикуваат граѓаните во Тумба Маџари, да уживаат во последните денови на летото, во домот на грнчарката, мелничарката, ткајачката и каменорезецот, под закрила на божицата Големата Мајка.

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Автопатот Кичево – Охрид пак со нов термин, свлечиштата го продолжуваат рокот

НАЈНОВИ ВЕСТИ