понеделник, 27 мај 2024

ГАЛЕРИЈА

Да ни е вечна Галичка свадба

Тапани се слушаа од Галичник до Река викендов на Галичката свадба. Со преку 30 традиционални обичаи, стотици статисти и многу гости се одржа 60-тото јубилејно издание, на кое се венчаа Оливер Андреевски и Елисавета Булоска. Покровител на годинешната Галичка свадба беше председателот Стево Пендаровски.
Фото:
Фото: Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Статуафест во центарот на Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ