четврток, 23 мај 2024

ГАЛЕРИЈА

„Стоп на брзото живеење“: Статуафест

Под мотото „Голема брзина на стоењето“ вчера во Скопје почна седмото издание на уличниот уметнички фестивал за живи статуи „Статуафест“. Да се каже стоп на синдромот на брзо живеење е неговата цел. „Сакаме суштински да ги замислиме нашите сограѓани, а и сите други што одблизу ќе го погледнат годинешниов Статуафест, и да си постават прашање: колку навистина многу кон некаде брзаме?“, велат од Театроск, кои се организатори на фестивалот.
Фото:
Фото: Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Статуафест во центарот на Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ