четврток, 30 мај 2024

ГАЛЕРИЈА

Прослава за двојната победа на ВМРО-ДПМНЕ

Синоќа на плоштадот Македонија во Скопје коалицијата Твоја Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ ја прослави двојната победа на изборите. ВМРО-ДПМНЕ освои 58 мандати во македонското Собрание, а нивниот кандидат, Гордана Сиљановска-Давкова стана прва жена претседател на Македонија.
Фото:
Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Статуафест во центарот на Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ