вторник, 23 јули 2024
Министерство за здравство

Вакцинирани над 950 деца во рамки на кампањата „Од врата до врата“

Фото Пиксабе

Објавено на

часот

Сподели

Во рамки на оваа кампања се вакцинирани и 500 граѓани над 65 годишна возраст во нивните домови со вакцина против сезонски грип кои не можеле да пристапат до пунктовите за имунизација. За нив е обезбедена и бивалентна ревакцина за ковид-19.

Во кампањата се вклучени 30 медицински тимови од здравствените домови и Институтот за јавно здравје, кои планирано е да посетат 2.900 семејства, во над 150 населени урбани и рурални места.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ