четврток, 18 јули 2024

Нема активни пожари, вчера се изгаснати 9

Вчера имаше девет пожари на отворено, сите се изгаснати од пожарникарите. Активни пожари нема. Пожарите на отворено беа во општините: Бутел, Гази Баба, помеѓу општините Бутел и Шуто Оризари, Визбегово, Прилеп, Струмица, Василево, и во Општина Чешиново – Облешево. Гореа главно ниска вегетација и ѓубришта, информираат од ЦУК.

Објавено на

часот

Сподели

Сите итни случаи се пријавуваат на Единствениот повикувачки број за итни случаи 112 во ЦУК, особено кога граѓаните имаат животозагрозувачки ситуации. Истовремено, ЦУК информира дека е корисно да се следат препораките и информациите од медиумите за превенција, а и за реагирање при итни случаи.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ