сабота, 20 јули 2024

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски како домазет во Владата, да го праша Али Ахмети

Објавено на

часот

Сподели

„За разлика од овој принцип на владеење, ВМРО-ДПМНЕ, секогаш се води од националните интереси на Република Македонија и сите нејзини граѓани. Позициите на ВМРО-ДПМНЕ се повеќе од јасни и конзистентни, нема спроведување на уставни измени под бугарски диктат. Затоа, во оваа насока, Ковачевски како домазет во владата, да го праша Али Ахмети, кој од двата предлози на ВМРО-ДПМНЕ го прифаќа“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ