недела, 14 јули 2024

СПМ: Пендаровски е уценет

Објавено на

часот

Сподели

СПМ оценува дека Пендаровски е уценет и дека не работи во согласност со закон, туку според барањата од други, за што во јавноста остава негативен впечаток со нискиот капацитет и иразеното неснаоѓање во извршување на највисоката функција.

„Очигледни се неговите обиди да се наметне политика на подреденост и потчинетост кон други држави. Наместо да обединува тој поттикнува подделби и кавги со лицемерно етикетирање на опозициските пратеници дека се против ЕУ, при тоа отворено работејќи за интересите на челниците на СДС и ДУИ во очекување на уште еден мандат.

Кога Пендаровски појаснува дека Указите на 5-те донесени закони што ги потпишал не се однесуваат на Договорот за изградба на автопатишта тогаш секому му станува јасно. Тој невешто се обидува да ги манипулира сите во Македонија дека споменатите закони се сами за себе, а не се наменски и со кои се урива постојниот правен систем на државата. Пендаровски се однесува како да е привремено во државава, земјќи си право на сите да им пласира своја вистина која е различна од реалната, а која сите граѓани многу добро ја знаат“.

Социјалистичката партија на Македонија укажува дека со ваквите настапи Пендаровски самиот ја дерогира функцијата што ја извршува, а незадоволството кај народот е толку големо што се изрзува преку неговиот најнизок рејтинг што е недостоен за државата.

„Изборите кои следат треба им овозможат на граѓаните да ги заменат овие нереални ликови и да изберат вистински македонски ориентирани поединци кои знаат како да ја водат државата и нацијата, штитејќи ги интересите и внимавајќи на државното достоинство, на македонскиот народ и сите граѓани“, соопшти СПМ.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ