вторник, 16 јули 2024
Статистика

Се зголемува бројот на странските туристи

Објавено на

часот

Сподели

Бројот на ноќевањата во април 2023 година изнесува 130.702, од кои 28,4 % се од домашните туристи, а 71,6 % од
странските.

Во периодот јануари – април годинава, во однос на истиот период лани, бројот на туристите е зголемен за 24,3 %. Кај домашните туристи има намалување за 3,6 %, а кај странските зголемување за 46,1 %.
Кај ноќевањата, пак, има вкупно зголемување за 13,6 %. Кај домашните туристи е регистрирано намалување за 4,8 %, а кај странските раст од 29 %.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ