петок, 19 јули 2024

Препорака од здруженијата на дијабетичарите: Баланс+ јогуртот за дигестивното здравје

Објавено на

часот

Сподели

Тука посебно спаѓаат млечните производи, коишто како нутритивен состав се корисни и потребни за исхраната на лицата со дијабетес и нивното вклучување во дневното мени е особено важно, заради витамините, калциумот и посебно протеините.

Единствен млечен производ, што е докажано добар и потребен за специфичната исхрана и којшто влијае позитивно на дигестивното здравје на лицата со дијабетес е функционалниот јогурт Баланс+. Неговиот состав богат со потребните минерали, витамини, пред сѐ пробиотици и пребиотици, ја балансира исхраната на лицата со дијабетес, позитивно влијае врз метаболичките процеси во организмот и помага дијабетичарите да имаат квалитетна исхрана. Баланс+ е и единствениот производ на пазарот за кој што постои клиничка студија што ги потврдува неговите дејства во постигнување дигестивна рамнотежа и во поттикнување на метаболичките процеси.

Во Македонија се регистрирани околу 116.000 лица со дијабетес кои секојдневно се соочуваат со предизвиците што произлегуваат од нивната состојба, но и недоволно информации за исхраната и производите што им се потребни.

Како резултат на тоа Баланс+ заедно со Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија започна едукација на членството за правилна и балансирана исхрана, за потребни промени во исхраната кај лицата со дијабетес и за тоа како пробиотскиот јогурт е соодветен за нивното дигестивно здравје.

 

                                                                                                                                                   Комерцијален текст

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ