вторник, 16 јули 2024

НАТО го регистрира Брако како потенцијален снабдувач

Објавено на

часот

Сподели

Велешката фабрика за војниците и базите на  НАТО ќе понуди контејнерски системи за кампови и полски болници, медицинска опрема, возила за чистење на воените бази, приколки за транспорт и различни видови на безбедносна жица.

в

Македонија не може да конкурира во светската воената индустрија на оружје, но секако може да биде испорачател на текстилни производи, униформи, храна, кондиторски производи, како и производи од металопреработувачката индустрија по примерот на Брако. Тоа е начинот како, покрај безбедноста што ја доби со членството во НАТО, Македонија да има и економска придобивка од тоа, која ја заслужува по компромисите кои беа направени за зачленувањето, велат од компанијата.

б

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ