понеделник, 22 јули 2024

Ковачевски не разговарал со Мицкоски за ангажирање македонски компании за подизведувачи на Коридорите 8 и 10д

Објавено на

часот

Сподели

Тој, по лидерската средба со Мицкоски во Клубот на пратениците, посочи дека државата има договор со американско-турскиот конзорцуим „Бехтел и Енка“.

„Сите одлуки што се носат во практичната имплементација на работа на тој проект се во делот на конзорциумот, во рамки на брзо и ефикасно и според договорот за брзо извршување на проектот, а контролата се одвива во рамки на ЈП за државни патишта и нормално Министерството за финансии, каде што секоја финансиска трансакција ќе се направи од ЈПДП до конзорциумот ќе биде јавно објавена на делот на порталот за јавни финансии“, рече Ковачевски по лидерската средба.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ