четврток, 25 јули 2024
За градежни материјали и енергија

Градежните фирми лани потрошиле 11,123 милијарди денари

Објавено на

часот

Сподели

Според податоците на Државниот завод за статистика, во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија најголемо учество има групата Материјали за врзување со 4,183 милијарди денари или 37,6  отсто, потоа следат групите Материјали за армирање и прицврстување со 1,433 милијарди денари (12,9  отсто), Потрошено гориво со 1,336 милијарди денари (12 отсто),… 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ