вторник, 18 јуни 2024

ГАЛЕРИЈА

Дефиле на мотоциклисти за подигнување на свеста за машкото здравје

Моторџии облечени во костуми, елеци со вратоврски денеска по деветти пат како дел од глобалното движење „The Distinguished Gentlmens Ride“ дефилираат низ скопските улици со цел да ја подигнат свеста за машкото здравје и превенцијата од рак на простатата. Повеќе од 170 учесници поминаа по улиците и булеварите во централното подрачје во Скопје. „The Distinguished Gentlmens Ride“ годинава се одржува во 959 градови низ светот. Учествуваат 90.000 мотоцикли од 105 држави. Скопје е дел од ова движење од 2016 година. Досега учествувале 1.172 учесници, а собрани се 18.836 евра.
Фото:
Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Статуафест во центарот на Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ