сабота, 13 јули 2024

ГАЛЕРИЈА

Еден човек на Кокино

Еден човек гледа во хоризонтот стоејќи на карпестиот гребен исполнет со астрономски маркери на мегалитската опсерваторија Кокино, на 21 јуни 2024 година - денот на летната краткоденица. Античката астрономска опсерваторија, лоцирана на околу 100 километри североисточно од Скопје, датира повеќе од 4.000 години назад во времето. Таа е рангирана од НАСА како четврта античка опсерваторија во светот.
Фото:
Роберт Атанасовски

ОСТАНАТО ОД ГАЛЕРИЈА

Maтка против горештините (ФОТОГАЛЕРИЈА)

НАЈНОВИ ВЕСТИ