вторник, 23 јули 2024

ЕСМ почна со ремонти на капацитетите за да нема прекини на струјата кога ќе дојде грејната сезона

Објавено на

часот

Сподели

„Навремената подготовка на сите капацитети е клучна за непрекинато, сигурно и зголемено производство на електрична енергија. Редовните ремонтни активности на постројките се исклучително важни за продолжување на нивниот век и безбедна работа.

Вработените во АД ЕСМ минатата сезона покажаа дека можат да се соочат со огромни предизвици и успешно да одговорат на енергетската криза со што овозможија граѓаните да ја поминат грејната сезона без ниту еден ден рестрикции на електричната енергија“, се вели во соопштението од претпријатието.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ