вторник, 23 јули 2024

Десница: Владата да го санкционира и да му подари на Таравари македонски знамиња

Објавено на

часот

Сподели

Не само што парадира со знаме на туѓа држава, туку македонското државно знаме гоизгубилво суетата и национализмот, а заборавил и дека македонскиот јазик е прв службен јазик на целата територија и дрско покажува дека не ја сака и почитува Македонија. Очекуваме институциите да постапат согласно законските прописи и да го санкционираат ова самоволие и насилие и да покаже дека законите важат за сите.

Дали Владата и институциите функционираат исклучиво само против старото историско македонско знаме“, прашува Десница.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ