сабота, 13 јули 2024

Зоолошката градина во Скопје доби игралиште за деца и лица со попреченост

Зоолошката градина во Скопје доби инклузивно игралиште наменето за социјализација и рекреација на децата и лицата со попреченост. Игралиштето, кое го опреми Градот Скопје, се простира на површина од 200 метри квадратни и на него се поставени реквизити кои се соодветни и безбедни за користење за децата со попреченост.

Објавено на

часот

Сподели

Во изминатите три месеци Градот Скопје набави нови специјално адаптирани моторни возила, со цел да се подобри движењето на децата и лицата со потешка телесна инвалидност и со кои во голема мера ќе се олесни нивното секојдневие. Доделени се и пет електрични скутери за лица со телесна попреченост, а се подготвува за отворање и новиот дневен центар за деца со попреченост.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ