недела, 14 јули 2024
Акција на ЈП Лајка

Започна заловувањето на кучиња во општина Гази Баба

Објавено на

часот

Сподели

„Втората недела од стратешкото заловување, од 19 до 23 јуни, нашиот тим ќе заловува во Раштак, Булачани, Виниче, Црешево, Смилковци, Страчинци и Брњарци. Заловувачкиот тим ќе го залови секое бездомно куче, што ќе го сретне во овие реони, а кое го нема поминато хуманиот третман. Доколку граѓаните од гореспоменатите реони имаат бездомно куче кое сакаат да го посочат на тимовите, нека се јават на 02 256 5859 / 071 219 925 или нека пријават на [email protected]. Исто така, граѓаните може и да помогнат во акцијата, со тоа што сами би пријавиле бездомно куче, кое можат сами да го донесат во стационарот со претходна најава“, се појаснува во соопштението.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ