недела, 21 јули 2024

Вулкан на Филипините почна да исфрла пепел и отровни гасови (ВИДЕО)

Објавено на

часот

Сподели

Филипинската цивилна одбрана соопшти дека повеќе од 12.800 луѓе, главно од руралните области во подножјето на вулканот, биле преместени во прифатни центри. Мајон е на околу 330 километри југоисточно од Манила и се смета за еден од најактивните вулкани на Филипините. Земјотресите и вулканската активност се вообичаени на Филипините, кои се наоѓаат во таканаречениот Огнен прстен на Пацификот, каде што се судираат тектонските плочи.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ