сабота, 13 јули 2024

Вработени во Судскиот Совет излегоа на предупредувачки протест

Објавено на

часот

Сподели

Станува збор за 30-тина државни службеници кои се во служба на Советот и досега воопшто не добиле никакво покачување за разлика од судските службеници кои како што рекоа во два наврати платите им се покачени за 35%.

Велат дека ќе продолжат секој ден со протестот додека не им бидат исполнети барањата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ