среда, 24 јули 2024

Волонтери ќе ги разубавуваат живеалиштата на кучињата во Лајка

Настан „Да го разубавиме светот на кучињата, да ја обиме Лајка“  ќе се одржи денеска во стационарот за бездомни куќиња  ЈП Лајка во Скопје.

Објавено на

часот

Сподели

Над 50 волонтери во периодот од 10 до 14 часот ќе учествуваат во боење на боксовите и реквизитите на претпријатието и уредување на околината.

Активноста е во рамки на проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерство” под покровителство на Амбасадата на САД во Скопје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ