недела, 14 јули 2024

Во Улцињ, Црна Гора, се отвора првата плажа за жени со хиџаб

Во Улцињ, Црна Гора, се отвора првата плажа само за жени кои носат хиџаб. Тоа ќе биде помало место од затворен вид, со капацитет од 10 – 20 лежалки.

Објавено на

часот

Сподели

Пристапот на сите останати ќе им биде забранет.

Познато е дека муслиманите се мнозинство во Улцињ. Според пописот од 2011 година, околу 73 отсто од вкупното население се изјасниле како муслимани.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ