понеделник, 22 јули 2024

Во Кавадарци се гради стационар за кучиња

Објавено на

часот

Сподели

Таму интензивно се работи и стационарот се очекува да биде ставен во функција во месец октомври, соопшти Јанчев. 

Тој потсети дека регионалениот центар за згрижување на бездомни миленици е со локација во населба Глишиќ, на површина од 5.470 квадратни метри. 

ф

„Овој центар за згрижување на бездомни миленици и ветеринарно здравство во Вардарски плански регион се однесува на хуман третман на животните со директно влијание врз здравјето и безбедноста на луѓето“, нагласи Јанчев. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ