недела, 14 јули 2024

Во Кавадарци бесплатно се стерилизираат бездомни женски кучиња

Објавено на

часот

Сподели

„Поттикнати од немилите глетки изминатиот месец , цели легла исфрлени до контејнери , мајки со мали однесени во пустелии. Веруваме дека никој не е рамнодушен, но никој не може да ги згрижи и вдоми сите, едноставно премногу се. Единствено хумано решение е стерилизацијата  за намалување на бројот на бездомни кучиња. Стерилизацијата се врши под општа анестезија и е безболно за кучето“, појаснија од „Срце за животните Тиквеш“. 

Оттаму посакаа да се влезе во поубава нова година со помалку бездомни животни, да нема болни и гладни по улиците, секое кутре да има свој дом.

                                      Фото: „Срце за животните Тиквеш“

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ