недела, 21 јули 2024

Вечерва премиера на мјузиклот за деца и младинци „Малата сирена“ во МКЦ

Објавено на

часот

Сподели

Приказната за сирена Ариел, во форма на театарски мјузикл, ќе ја изведат членовите на Студиото за детски и младински мјузикли „Бродвеј јуниор“, раководени од продуцентот и музичкиот директор Наташа Лалчевска. Актерската игра му е доверена на Радо Алексовски. 

„Под морето“, „Дел од твојот свет“, „Бакни ја“ се само дел од безвременските песни кои овојпат публиката ќе ги слушне на македонски јазик, препеани од авторката Весна Малинова.

Во главните улоги ќе настапат Калина Александар (Ариел), Давид Огнаноски (принц Ерик), Михаел Пепоски (Крал Тритон), Јована Лалчевска (Себастијан), Дена Деница Симјановска (Урсула), Амелија Ончева (Скатл), Јована Спиркоска (Гримзби), Даријан Симјановски (Флаундер), Лука и Петар Златкови (Флотсам и Џетсам) и други. 

Продукцијата е на Крео-Аксис, Здружение за инклузивно и неформално образование и развој – Скопје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ