недела, 14 јули 2024

Тетово и Скопје повторно зафатени од поројни дождови, нестабилно е и во Пелагонија

Од УХМР известуваат дека во моментот подрачјето на Тетово е зафатено од интензивен пороен дожд и грмежи, а нестабилана воздушна маса од запад и северозапад е навлезена во и Скопската котлина. Временска нестабилност има и во источниот дел на Пелагонија и делови од Мариово.

Објавено на

часот

Сподели

„Од УХМР известуваат дека во моментот подрачјето на Тетово е зафатено од интензивен пороен дожд и грмежи. Правецот на движење на нестабилната маса е кон исток и североисток. Поголема нестабилност има во источниот дел на Пелагонија и делови од Мариово. Правецот на движење е кон североисток. Од УХМР известуваат дека нестабилана воздушна маса од запад и северозапад е навлезена во Скопската котлина“, информираа од Центарот за управување со кризи (ЦУК).

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ