недела, 21 јули 2024

Судијата Ханиф Зендели е новиот потпретседател на Судски Совет

Објавено на

часот

Сподели

„Сигурно дека ќе се трудам максимално да дадам придонес да ги подобриме сите состојби. Јас мислам дека бев дел од тоа дека сакав и сакам работите да одат така како што личи на една највисока институција во државата, тоа е судски совет“, изјави Зендели.

Другите членови на Советот му посакаа успешна работа на новиот заменик претседател.

На денешната седница, Судскиот совет констатираше и престанок на мандатот на членовите Мирјана Радевска-Стефкова и Зоран Герасимовски по нивните поднесени оставки.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ