вторник, 23 јули 2024

Стоилковиќ ги повика албанските политичари во Македонија да реагираат на изјавите на Курти

Објавено на

часот

Сподели

„Ќе се осмели ли некој од политичарите или медиумите да го постави оваа прашање на, нели со демократија полни устата, албански политичари во Македонија? Ќе се осмели воопшто некој и да го презентира проблемот пред јавноста? Но нели слугата си е само слуга, така не очекувајте логични прашања, уште помалку логични одговори. Напротив. Таквите прашања се можни и од новинари и од политичари и од анал-итичари само кога Србите се во прашање. И тука не ме јаде туѓиот срам, туку сеирам на неизмерното слугеранство, политичко слепило, идиотизам… кое заради пари или нешто друго не е воопшто важно и го демонстрираат бесрамно пред очите на целокупната македонска јавност“, напиша Стоилковиќ на социјалните мрежи.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ