вторник, 23 јули 2024

Средношколците денес избираат нов претседател

Објавено на

часот

Сподели

Кандидати за нов средношколси лидер се Ива Трпески, ученичка во кичевското средно училиште „Мирко Милески“, одговорна за администрација при Извршниот одбор на Сојузот, и Берин Мухамед, ученик во скопската гимназија „Зеф Љуш Марку“, координатор на младинските амбасадори при Извршниот одбор на Сојузот. 

Пред Конгресот, Средношколскиот сојуз ќе го одржи 20. Генерално собрание на кое ќе се усвојува извештајот за работа, а претседателот во заминување ќе има проштален говор пред делегатите.

„Сојузот ќе ја презентира и белата книга за воведување демократско-граѓанско образование како нов предмет во сите четири години од средното образование. Веднаш по затворањето на Собранието, Сојузот ќе го почне Третиот конгрес“, информира ССРСМ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ