недела, 14 јули 2024
ЈП Водовод и канализација Скопје

Скопјани пијат микробиолошки исправна вода

Водата во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна, соопшти денеска Јавното претпријатие Водовод и канализација Скопје. 

Објавено на

часот

Сподели

Според неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, направени од 4 декември 2023 до 7 декември 2023 година, сите анализирани примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

За анализа биле земени 154 примероци за физичко-хемиска и исто толку примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 42 мерни места во Град Скопје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ