недела, 14 јули 2024

Штетите од невремето во Делчево се проценети на близу милион евра, вели Трајковски

Објавено на

часот

Сподели

Трајковски додаде дека извештајот за штетите е испратен до Министерството за транспорт и врски, од каде ќе се достави до Влада, по што на седница се очекува да се донесе Одлука колкава помош ќе добие градот. Тој информира дека од вчера со работа започна и Комисијата за проценка на штети, каде само во првите два дена поднесени се 60 пријави.  

„Има направено финансиска конструкција од околу 1 милион евра, а за регулациија на речните водотеци е дадено во должина метри. Тука се мисли и на атмосферската канализација, мост на река Брегалница, како и регулирање на 13 водотеци кои се слеваат во Делчево. И затоа се прави финансиска конструкција која повторно ќе биде доставена до Министерството“, рече Трајковски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ