четврток, 18 јули 2024

Пригожин: Не знам дали Вагнер ќе остане во Украина

Објавено на

часот

Сподели

„Не сум сигурен дека ќе останеме во Украина“, рече водачот на платениците, чии војници неодамна го зазедоа Бахмут во име на Русија по најдолгата и најсмртоносната битка во војната.

Треба да се напомене дека Пригожин често користи сарказам или иронија во своите изјави.

Тој ја коментираше украинската армија.

„Секоја офанзива и нејзините резултати мора да се проценат откако ќе се исцрпи офанзивниот потенцијал на непријателот. Како што разбирам јас, украинскиот офанзивен потенцијал е далеку, далеку од исцрпеност. Ќе бидат потребни месец и пол до два месеци и потоа ќе треба да одлучиме дали ја постигнале својата цел или не“, рече тој.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ