недела, 21 јули 2024

Преспа форумот е местото каде што ќе се зборува за миграциите како светски проблем, посочува министерот Спасовски

Објавено на

часот

Сподели

„Управувањето со миграциите не значи управување со бројки, туку работа со луѓе. Од друга страна пак, една од главните форми на управување со миграциите значи и почитување на нашите закони, бидејќи сите нелегални обиди за влегување во земјата мора и ќе бидат процесирани согласно сите правила и регулативи, со правни процедури кои се правични за сите засегнати страни“, вели Спасовски во видео објава на Фејсбук.

Во објавата, Спасовски нагласува дека државата сериозно го сфаќа прашањето на управување со миграците.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ