недела, 21 јули 2024

Општината и туристичките работници бараат одложување на градежните зафати на патот Охрид-Подмоље

Објавено на

часот

Сподели

Главниот заклучок е дека затворњето на влезот во Охрид во екот на туристичката сезона е погубно за сите, Градежните активности до септември може да се насочат на друга точка.

Влезот во Охрид е преусмерен преку стариот локален пат Охрид – Струга, што создава поблем и за возилата за специјална намена брза помош, полиција и противпожарни возила.

До сега од Скопје до Охрид се патуваше три часа, а со ова преусмерување за само 14-15 километри се додаваат уште два часа, велат туристичките рабитници од Охрид.

                                                                                                                                                    Фото: Охридњуз

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ