сабота, 13 јули 2024

Одрони на патот Скопје – Велес

Објавено на

часот

Сподели

На терен се и директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов и Костадин Ацевски, директор на Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта.

о

Ацевски изјави дека се работи и се чисти автопатот од паднатите камења што се истркалани под заштитната мрежа. „Нашите служби континуирано се на терен, и на дневно ниво ги поминуваат овие делници. Земајќи предвид дека работиме со ограничени човечки ресурси постојано работиме на чистење на патиштата во соработка со надлежните институции“.

к

Тој посочи дека автопатот Скопје – Велес е специфична делница на која секогаш има одрони заради конфигурацијата на теренот, местоположбата и метео приликите.

с

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ