петок, 19 јули 2024

Николоски-Јанев: За можните криминали во Македонски железници МВР ќе преземе дејства

За можните криминали кои произлегуваат од Извештајот од Државниот завод за ревизија за работата на јавното претпријатие Македонски железници – инфраструктура за изградба на железничката пруга кон Бугарија и на јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП) Министерството за внатрешни работи ќе ги преземе сите неопходни дејствија. Ова беше заклучено на денешната средба на директорот на Бирото за јавна безбедност Александар Јанев со Александар Николоски, заменик претседателот на Владата и министер за транспорт и врски.

Објавено на

часот

Сподели

На средбата се разговараше и за идната соработка и пријавување на сите сомнежи за сторени кривични дејствија. за да се стави крај на криминалот и корупцијата.
Директорот Јанев нагласи дека борбата против корупцијата и криминалот ќе биде неприкосновена и неселективна.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ