недела, 14 јули 2024
Пред прес-конференцијата

Каков медиумски интерес – на 20 минути пред појавувањето на Лавров

Објавено на

часот

Сподели

Кој од новинарите и снимателите од домашните медиумски куќи мислел да дојде на прес-конференцијата во минута до почетокот, како што тоа често се случува, ќе има проблем. Или нема да може да влезе, или нема да биде во можност непречено да ја проследи прес-конференцијата.

А, тоа што Лавров ќе го каже, ќе одекне многу подалеку од Скопје. Како што тоа беше и  вчера со неговите изјави.

Тоа што американскиот државен секретар Ентони Блинкен си замнина од Скопје во моментот кога слетуваше Лавров, ќе остане како пропуштена шанса за Скопје тука, на наш терен, нешто ново, големо навистина да се случи. Можеби договор за мир! А толку е потребен…

                                                                                                   П.Џ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ