четврток, 25 јули 2024

Како холандската влада го прочита Извештајот на ЕК за Македонија: Мрачна слика

Објавено на

часот

Сподели

„Развојот на настаните во Судскиот совет, политичкото влијание врз назначувањата во судството и злоупотребата на кратките законски процедури предизвикуваат голема загриженост. Владата ја дели сериозната загриженост на Европската Комисија за измените на Кривичниот законик со далекусежни последици за тековните случаи на корупција. Во блиска иднина, Северна Македонија ќе мора да покаже политичка волја да се справи со корупцијата на високо ниво и да се бори против организираниот криминал“, оценува владиниот кабинет на Холандија за европскиот Извештај за Македонија.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ