четврток, 18 јули 2024
Евроамбасадорот предупредува

Гир: Државата не забележува прогрес во борбата против корупцијата

Евроамбасадорот Дејвид Гир денеска изјави дека Македонија не покажува прогрес во борбата против корупцијата.

Објавено на

часот

Сподели

Амбасадорот Давид Гир посочи дека владеето на правото и борбата против корупцјата се многу важни за државата на патот кон ЕУ.

„Државата не забележува прогрес во борбата против корупцијата. Тоа е долг процес кој бара длабоки структурни промени во сите институции, но пред се клучна е политичката волја“, рече Гир на денешниот отворен форум за антикорупција на кој се дискутираше за мерките и политиките кои се преземаат и треба да се преземаат во борбата против корупцијата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ