вторник, 23 јули 2024

Езерата се топли, во Дојранското Езеро измерени 28,6 степени

Како резултат на топлите денови во изминатите месец дена, топла е водата во езерата. Според податоците од УХМР, температурата на Охридското Езеро измерена утрово е 23,5 степени Целзиусови, на Дојранското 28,6 и на Преспанското 24 степени. 

Објавено на

часот

Сподели

Водостојот на езерата е без промени, но водостојот на реките во Македонија е зголемен во однос на просечниот за овој период од годината како резултат на обилните дождови. Само нивото на Црн Дрим и на Сатеска Река се во опаѓање.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ