вторник, 23 јули 2024

ДС: Конечно се отвора собраниската расправа за една изборна единица

Објавено на

часот

Сподели

„Со измените се создаваат еднакви шанси за полититички натпревар на партиите и независни кандидати за пратеници, се обезбедува иста тежина на секој глас и основи за демократизација на изборните правила и на државата во целина.

Составот на парламентот ќе биде одраз на волјата на граѓаните, повеќе партии и поединци ќе влијаат во носењето на круцијални одлуки, водејќи сметка за стратешките и национални прашања.

Ги повикувам сите предлагачи и пратеници да се вклучат во расправата и преку сериозна и аргументирана дискусија да се одлучува“, соопшти Демократскиот сојуз.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ