сабота, 20 јули 2024

Црквата издржа два века, летниковецот ни неколку месеци

Објавено на

часот

Сподели

Мавровци и сите вљубеници во Маврово од лани донираат за мала реконструкција на црквата. Се поправи нешто околу камбанаријата, се ставија клупи, летниковец за посетитетлите да одморат. Но, летниковецот не издржа. Падна. Ни ветер, ни невреме, ни бури, дождови… ништо.

                                                                                                                                                                                    А.Д.

с

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ