недела, 14 јули 2024

Амбасада на САД: За тоа кој ќе биде дел од владата одлучува народот

Објавено на

часот

Сподели

Од амбасадата велат дека одлуката кој е во, а кој надвор од Владата ја носи народот на Македонија.

„Одлуките за тоа кој е во и надвор од владата им припаѓаат на народот на Северна Македонија и нивните политички претставници. Ги охрабруваме сите политички партии да седнат на маса и да бидат дел од дискурсот за иднината на земјата“, наведуваат од Амбасадата на САД во Скопје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ