понеделник, 22 јули 2024

За 9,5 милиони евра Лидл го купи објектот од Скопски пазар

Објектот каде што порано беше Бриколаж во скопската општина Гази Баба, сопственост на Скопски пазар, е продаден за 9,5 милиони евра на маркети Лидл.

Објавено на

часот

Сподели

Вредноста на оваа зделка е 9.564.485 евра без вклучен ДДВ (или 588.911.166 денари без ДДВ).

„Цената соодветставува со пазарната вредност на таков тип на зделки“, се вели во објавата од Скопски пазар, и се нагласува дека страни во зделката се Скопски пазар и Лидл Северна Македонија.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ