вторник, 23 јули 2024
Поднесени се кривични пријави

Вработени во „Национални шуми“ помагале во нелегална сеча на дрва

Објавено на

часот

Сподели

„Во периодот од јули 2021 година до октомври 2022 година, прво и второпријавениот, вработени во ЈП „Национални шуми“ – подружница „Малешево“ – Берово, му овозможиле на третопријавениот да изврши сеча, дотур и превоз на дрвна маса од парцели во приватна сопственост, со што се стекнал со вкупна материјална корист од 3.306 446 денари“, соопшти МВР. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ