понеделник, 22 јули 2024

Во МКЦ изложба на учениците на СУГС „Орце Николов“

Објавено на

часот

Сподели

Изложбата традиционално се организира на крајот на секоја учебна година и има за цел да се изложи креативниот труд на учениците, нивната инспирација и идеите карактеристични за нивната генерација, како и да излезат со своите дела од училишната зграда и да се претстават на јавноста во простор или галерија на културните институции, на некој начин да се случи соработка помеѓу образовните и културните чинители. Тоа претставува особен поттик на учениците да се изразат во областа која најмногу им „лежи” – визуелните уметности.

Ќе бидат изложени  бројни ликовни творби во различни техники од традиционални до дигитални.Изложбата ќе биде отворена до 13 јуни.
 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ