сабота, 13 јули 2024
Жална вест

Во Кочани почина поранешниот пратеник Миле Андонов

Во 62. година од животот вчера во Кочани почина поранешниот пратеник Миле Андонов.

Објавено на

часот

Сподели

Во три мандати, во периодот од 2008 до 2016 година, Андонов беше дел од пратеничката група на СДСМ, членуваше во Буџетскиот совет на Собранието, а се наоѓаше и во составот на комисиите за економски прашања и за финансирање и буџет. Исто така, беше дел од собраниските пратенички групи за соработка со парламентите на Белгија, Чешка и Шпанија.

Како дипломиран економист, Андонов повеќе години водеше приватен бизнис во областа на текстилството.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ